caja
 

Mostra en línia
 

Article

Artchive review

Joan Miró

Joan Miró, el color dels somnis és un CD-ROM Mac/PC amb un extens recull audiovisual i textual sobre l'obra, la vida, la personalitat i l'entorn d'un dels pintors més significatius del segle XX. 

Conté al voltant de 800 imatges d'obres de Miró i d'altres motius, uns 60 minuts d'animacions, 12 jocs relacionats amb els seus quadres, 10 minuts de música original, 200 minuts de locució i l'equivalent a prop de 2.000 pàgines de text en quatre idiomes (català, espanyol, francès i anglès).

Es pot recórrer interactivament de maneres diverses: explorant uns escenaris i descobrint animacions i vídeos amb les paraules del mateix pintor, fent recerques directes en un índex polivalent, a partir de la cronologia de la seva vida, o bé a través d'un hipertext.  En general, permet visionar i estudiar l'obra de Joan Miró i aproximar-se a la seva experiència com a pintor i com a persona. 

Joan Miró és un CD-ROM produït per l'Institut Universitari del Audiovisual, dirigit per Rosa Maria Malet i Xavier Berenguer i editat al 1998 per la Universitat Pompeu Fabra, la Fundació Joan Miró i el Club d'Investissement MEDIA de la Unió Europea. El 2002 va ser reeditat per Barcelona Multimedia; aquesta versió es pot adquirir aquí.

Va rebre el premi Möbius Espanya 1998 (categoria cultural) i el primer premi en el III Concurso de Autores Multimedia (SGAE/Fundación Autor, 1998).

Joan Miró s'adreça a tothom qui estima els colors i els somnis de l'extraordinari artista català.Pàgines de X. B.