caja
 

Mostra
en línia


Conferència
a ISEA'96

Dotze sentits

Dotze sentits, Poesia catalana d'avui és un CD-ROM Mac/PC basat en les obres, les vides i les idees de dotze poetes catalans contemporanis: Blai Bonet, Joan Brossa, Enric Casassas, Narcís Comadira, Feliu Formosa, Pere Gimferrer, Maria Mercè Marçal, Miquel Martí i Pol, Josep Palau i Fabre, Francesc Parcerisas, Màrius Sampere i Jordi Sarsanedas.

L'interfície de Dotze sentits garanteix una fàcil aproximació al tema: manté un efecte sorpresa que incita a l'exploració del CD-ROM i a la recepció de diversos materials multimèdia al voltant de la poesia.

Dotze sentits inclou poemes recitats en vídeo o àudio pels propis autors, vistes dels manuscrits originals, animacions dels textos, entrevistes, fotografies personals, objectes, obres i aficions comentades pels propis poetes.

Mitjançant la metàfora d'un teatre, i amb elements d'àudio i d'animació, l'interactor pot organitzar-se una lectura poètica.

També conté una aproximació enciclopèdica al tema, més tradicional, amb una informació exhaustiva: biografia, bibliografia i articles sobre cada autor i sobre la poesia catalana contemporània en general.

Dotze sentits és una producció de l'Institut Universitari del Audiovisual, editada al 1996 per la Universitat Pompeu Fabra, Edicions Proa i l'Institut d'Edicions de la Diputació de Barcelona, i dirigida per Jaume Subirana i Xavier Berenguer. 

Va rebre el premi Möbius Espanya 1996 (categoria cultural).Pàgines de X. B.