·Myst·

Ultima actualització:
abril 2006
Narrativa interactivaAixò és un catàleg de recursos al voltant de la narració d'històries a través del mitjà interactiu.

Coneguda també com a narrativa no lineal, ficció interactiva, hiperficció, cibertext, ciberficció... la Narrativa interactiva implica una escriptura a partir de patrons narratius específics en els quals és possible, per exemple, la intervenció del lector a diversos nivells (des de la manera de contemplar l'obra fins a la modificació del contingut), la generació canviant d'arguments, l'absència de desenllaç... En últim terme, es tractaria de construir entorns narratius en l'interior dels quals esdevenen les històries.

Aquesta nova manera de crear i presentar ficcions ha estat objecte d'estudi, sobretot, des de la perspectiva literària. Tanmateix, a partir de l'àmplia i significativa experiència dels vídeojocs ho és també des de la perspectiva audiovisual i multimèdia.

Iniciat el 2002 i tancat el 2006, aquest lloc ofereix un conjunt de referències i de llocs a Internet per a la comprensió, l'estudi i la investigació del tema, en particular, des d'aquesta perspectiva.


Bibliografia
Novel·les
Films
Videojocs
Cultura
Hiperficcions
Altres
general

precursores

singulars

de referència

de videojocs

i relats interactius

recursosPàgines de X.B.